Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicații speciale pentru toți posesorii de carduri de energie: Așa evitați să pierdeți inutil banii

safenews.md
energie electrica

Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), vine în întâmpinarea persoanelor interesate de suplimentele financiare pentru sezonul rece.

Echipa Future Energy Leaders (FEL) România vine în sprijinul consumatorilor vulnerabili, cu un material de tip info în speță un ghid – rezumat, denumit astfel: „Ghidul privind măsuri de sprijin pentru consumatorii vulnerabili de energie”, în cadrul căruia se regăsesc informații despre măsurile de sprijin și instituțiile prin care se întâmplă acest proces de alocare financiară.

Programul „Cardul de Energie” implementat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene oferă românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori pe an.

A doua tranșă a programului a acestui program a început în septembrie 2023 și se finalizează în martie 2024. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor au fost emise și distribuite prin Compania Națională - Poșta Română, iar listele cu beneficiari au fost întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

De asemenea, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială se acordă un Ajutor Financiar pentru încălzire în sezonul rece, în care persoanele cu venituri mici beneficiază de un supliment pentru energie, care se acordă în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024, în cuantum de 250 – 320 lei per lună pentru plata facturilor la energie.

Tinerii de la FEL România, specialiști în domeniul energetic, au lansat o inițiativă de informare a persoanelor care urmăresc paginile de pe rețelele de socializare ale asociației.

“Am primit multe întrebări despre cardurile și suplimentele pentru plata facturilor de energie și ne-am decis să elaborăm acest material informativ, cu informații succinte asupra procedurii de acordare de către consumatorii vulnerabili aflați în impasul sezonului rece. Ne bucurăm de existența acestor măsuri din partea decidenților, care survin în combaterea sărăciei energetice și credem că sunt extrem de necesare în contextul actual, pentru mulți români.”, menționează Luminița Ioana Vlaicu, manager de proiect.

Ghidul Măsurilor de Sprijin pentru Consumatorii Vulnerabili de Energie marca FEL România include cele mai importante înformații pe scurt și care este procedura de acordare a facilităților financiare:

• Sărăcia energetică;

• Cardul de energie;

• Ajutoare de încălzire;

• Măsuri de plafonare;

• Măsuri de eficiență energetică;

• Intrebări frecvente.

„Vorbim despre o inițiativă importantă care vine în sprijinul grupurilor vulnerabile. Ne dorim ca acest ghid și informația din el să ajungă la cât mai multă lume și, prin acesta, ne alaturăm și noi în combaterea sărăciei energetice care reprezintă un aspect foarte important din trilema energetică”, declară Olivian Savin, director comunicare și marketing FEL România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.