Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul 'indiciu' că Beijingul vrea să invadeze Taiwanul: dezvăluirea făcută de serviciile secrete din SUA și Marea Britanie

spionaj

Înalți oficiali americani și britanici din domeniul aplicării legii s-au întâlnit miercuri cu lideri din mediul privat de afaceri și academic pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei au declarat că este o amenințare serioasă la adresa securității și a economiei reprezentată de China, care încearcă să le fure proprietatea intelectuală și să influențeze politica din țările occidentale, relatează CNN.

Directorul FBI, Christopher Wray, și directorul general al MI5, Ken McCallum, au organizat evenimentul de la Londra pentru a evidenția activitatea comună a celor două agenții de securitate pentru a contracara ceea ce au spus că este cea mai gravă provocare reprezentată de spionajul și pirateria informatică din partea guvernului chinez.

Dincolo de furtul de tehnologie, China face acum și demersuri pentru a-și proteja economia de orice sancțiuni viitoare în cazul în care ar încerca să preia Taiwanul prin forță, trăgând învățăminte din eforturile occidentale de a pedepsi Rusia pentru invazia sa în Ucraina, a declarat Wray.

"Am văzut China căutând modalități de a-și izola economia împotriva unor potențiale sancțiuni, încercând să se protejeze de prejudicii în cazul în care ar face ceva care să atragă mânia comunității internaționale", a spus Wray. "În lumea noastră, numim acest tip de comportament un indiciu".

Vezi și: China anunță că o să cucerească Taiwanul prin orice mijloace, inclusiv militare: 'Nu putem lăsa Taiwanul independent'

El a citat estimări recente ale unui studiu al Universității Yale potrivit cărora întreprinderile occidentale au pierdut 59 de miliarde de dolari ca urmare a războiului dintre Rusia și Ucraina.

"Și dacă China invadează Taiwanul", a spus Wray, "am putea vedea același lucru din nou, la o scară mult mai mare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.