Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indiciul lui SRS: Mutarea care poate schimba totul după prezidențiale

sah

Sorin Rosca Stanescu spune ca trebuie urmarit dupa alegerile prezidentiale daca se va trece la numirea tuturor judecatorilor si procurorilor exclusiv de catre CSM, fara ca Premierul, Ministrul Justitiei sau Presedintele Romaniei sa mai aiba vreo putere de decizie. Daca nu se va intampla acest lucru, spune SRS intr-un editorial scris de dupa gratii, asta inseamna ca se poate ajunge la o mare razbunare.

"(...) dacă această schimbare de regim nu este doar o schimbare de ștafetă, foarte repede, printr-un simplu act normativ, se va putea decide ca toți judecătorii și toți procurorii, indiferent de funcția deținută, toate conducerile din Justiție și din marile parchete să fie decise, exclusive, de Consiliul Superior al Magistraturii. Fără ca prim-ministrul versus ministrul Justiției să mai poată propune ceva. Fără ca viitorul președinte al României să mai aibă un cuvânt de spus. Dacă se va întâmpla așa, vom ști încă din primele luni ale anului viitor. Dacă nu, atunci ne vom plasa doar în prima ipoteză. Și, cel mult, vom asista la acte de răzbunare. În niciun caz de justiție", spune SRS.

"Cum anume va trece un personaj politic la butoane în locul altul personaj politic și în ce mod va trage, în continuare, de sfori? Vor fi aceleași sfori? Și va avea loc o revanșă? O răzbunare? Va începe prigoana, pe drept și pe nedrept, împotriva clanului Traian Băsescu? Și, în aceste condiții, cum va funcționa echilibrul dintre cele trei puteri fundamentale ale statului? Cum vor fi separate Legislativul, Executivul și Justiția, cum va fi asigurat controlul între ele și cum va fi garantată independența lor? Ce se va întâmpla cu magistrații transformați în marionete? Vor fi înlocuiți cu alte marionete? Ale noilor veniți? Sau vor fi aceiași, schimbându-se doar indivizii de la capătul firelor?", se intreaba SRS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.