Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inditex, proprietarul Zara, pregătește redeschiderea magazinelor din Ucraina începând cu 1 aprilie

zara

Grupul spaniol Inditex, proprietarul Zara, intenţionează să redeschidă treptat magazinele din Ucraina, de la 1 aprilie, invocând ”circumstanţele pieţei locale” pentru decizia sa, transmite Reuters.

Cea mai mare companie de fast-fashion din lume, în funcţie de vânzări, a declarat că intenţionează într-o primă fază să redeschidă 20 de magazine în Ucraina, trei dintre ele sub brandul Zara, şi să reia vânzările online, conform News.ro.

Primele magazine vor fi în jurul regiunii Kiev.

”Prioritatea grupului continuă să fie siguranţa angajaţilor şi a clienţilor săi”, a spus compania într-un comunicat, confirmând un raport anterior al Financial Times.

Inditex şi-a închis magazinele din Rusia şi Ucraina în martie 2022, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe 22 februarie, şi a sancţiunilor occidentale ulterioare.

Grupul avea 72 de magazine deschise în Ucraina şi 558 în Rusia în 2019, potrivit raportului său anual.

Gigantul modei a fost de acord să-şi vândă magazinele din Rusia companiei Daher Group, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, mai târziu în 2022, deşi nu a exclus să se întoarcă în ţară dacă circumstanţele se vor schimba.

În Ucraina, Inditex îşi propune să redeschidă 50 de magazine în următoarele luni, a adăugat compania, fără a preciza cât timp ar dura procesul.

Unul dintre rivalii Inditex, retailerul suedez de modă H&M, a început să-şi redeschidă magazinele în Ucraina în noiembrie anul trecut şi acum are şapte magazine deschise în Kiev şi Lvov. În noiembrie 2021, grupul H&M avea opt magazine în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.