Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia - Cel de-al doile tigru evadat de la o grădină zoologică a fost capturat

tigru

Un tigru care reuşise să evadeze alături de o altă felină dintr-o grădină zoologică de pe Insula Borneo a fost capturat sâmbătă seară în urma unor căutări ample, a anunţat Poliţia indoneziană, citată de AFP, notează Agerpres.

La puţin timp după evadarea celor două animale, un paznic al acelei grădini zoologice, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit mort în proximitatea unui ţarc.

Animalul capturat, un exemplar alb de tigru bengalez, a fost prins în jungla care înconjoară grădina zoologică Sinka din localitatea Singkawang, situată în provincia Kalimantanul de Vest, la câteva ore după ce ieşise din ţarcul în care trăia.

Un alt tigru, care evadase alături de el, a fost împuşcat mortal cu câteva ore mai devreme.

"Am găsit şi capturat cel de-al doilea tigru, calmându-l cu o doză de tranchilizant", a anunţat sâmbătă seară şeful poliţiei locale, Prasetiyo Adhi Wibowo.

Cei doi tigri de Bengal, două femele în vârstă de 18 luni, au reuşit să evadeze din ţarcul lor printr-o gaură apărută la baza unui gard în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele zile.

Căutări ample au fost lansate, la care au participat poliţişti, militari şi reprezentanţi ai organizaţiilor care militează pentru conservarea speciilor.

Locuitorii din acea regiune au fost îndemnaţi să rămână în locuinţele lor şi să evite să se deplaseze în proximitatea grădinii zoologice pe durata căutărilor.

Celălalt tigru bengalez, care avea blana roşcat-portocalie, a fost împuşcat mortal după o tentativă ratată de anesteziere cu un pistol tranchilizant.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru conservarea speciilor au declarat că au fost constrânşi să ucidă animalul, întrucât acesta nu asculta de îngrijitorul său şi devenise agresiv.

Grădinile zoologice indoneziene nu au o reputaţie bună şi au fost acuzate de mai multe ori de comiterea unor acte de cruzime asupra animalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.