Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia începe campania de imunizare în masă împotriva COVID-19 cu vaccinul chinezesc CoronaVac

coronavirus vaccin

Indonezia a demarat miercuri campania de imunizare în masă împotriva COVID-19 cu vaccinul CoronaVac dezvoltat de China, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Preşedintele Joko Widodo a fost primul indonezian căruia i s-a administrat vaccinul, în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial, după care au urmat reprezentanţi ai guvernului, cadrelor medicale şi comunităţilor religioase.

'După aceasta, vom extinde programul de vaccinare la întreaga ţară', pentru 'a întrerupe lanţul de transmitere a coronavirusului, a proteja sănătatea populaţiei şi a sprijini redresarea economiei', a declarat Joko.

Agenţia indoneziană pentru medicamente şi alimente a autorizat luni vaccinul dezvoltat de laboratorul Sinovac Biotech din China.

Decizia de emitere a autorizaţiei de urgenţă s-a bazat pe rezultatele preliminare ale testelor de fază ultimă din Indonezia, Brazilia şi Turcia, a precizat agenţia.

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

Potrivit acesteia, vaccinul de la Sinovac a demonstrat o eficacitate de 65,3% în Indonezia, de 78% în Brazilia şi de 91,25% în Turcia.

Cu toate acestea, din Brazilia au venit marţi informaţii că vaccinul a avut o eficacitate clinică de doar 50,4% în trialul din ţara sud-americană.

Săptămâna trecută, Consiliul indonezian al ulemalelor, autoritatea semi-oficială în problemele islamului, a declarat că vaccinul de la Sinovac este halal şi, prin urmare, acceptabil pentru a fi administrat musulmanilor.

Indonezia a primit până acum 18 milioane de doze de vaccin Sinovac şi se aşteaptă să primească între 54 şi 108 milioane de doze de la Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), a declarat luni ministrul sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin.

Vaccinurile dezvoltate de companii occidentale, printre care AstraZeneca şi Novavax, ar urma să vină în lunile următoare.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, cu 270 milioane de locuitori, are cele mai multe cazuri de COVID-19 din Asia de Sud-Est, aproape 850.000, şi 24.645 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.