Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia începe STÂRPIREA grupărilor radicale. Preşedintele a dat decretul

AP
Joko Widodo

Preşedintele indonezian Joko Widodo a emis un decret care le permite autorităţilor din această ţară să desfiinţeze organizaţiile considerate drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, a anunţat miercuri ministrul indonezian al securităţii, transmite DPA, conform agerpres.

Decretul, semnat luni, urmăreşte exclusiv menţinerea unităţii naţionale şi a existenţei naţiunii indoneziene, a dat asigurări ministrul Wiranto, în contextul în care măsura a fost criticată de grupuri pentru drepturile omului că pune în pericol libertatea de asociere.

Avocatul victimelor îi cere lui Putin să îşi asume responsabilitatea pentru tragedia zborului MH17

"Nu este vorba de un act arbitrar din partea guvernului sau de un atac împotriva organizaţiilor islamice", a precizat el. În decret nu se menţionează ce organizaţii urmează să fie desfiinţate, dar Ministerul Justiţiei va putea lua măsuri în baza acestuia, a adăugat ministrul indonezian.

Se consideră că decretul prezidenţial are în vedere organizaţiile islamice de orientare dură, în ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume. În mai, Wiranto a afirmat că guvernul are în vedere desfiinţarea mişcării Hizbut Tahrir Indonesia, filiala locală a unei grupări islamice internaţionale care urmăreşte unirea ţărilor musulmane în cadrul unui califat.

Decretul a fost criticat şi de Human Rights Watch, cu sediul la New York, al cărui director adjunct pentru Asia, Phelim Kine, a notat că "interzicerea unei organizaţii strict din motive ideologice este o acţiune extremă, ce subminează drepturile la asociere şi la exprimare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.