Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia şi SpaceX au lansat un satelit pentru a creşte conectivitatea la internet în zonele îndepărtate ale arhipelagului

https://www.sciencetimes.com/articles/43348/20230419/600-pound-dead-nasa-satellite-crashing-back-earth-today-kill.htm
satelit rhessi

Indonezia şi SpaceX au lansat un satelit pentru a creşte conectivitatea la internet în zonele îndepărtate ale arhipelagului.

Indonezia şi SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk, au lansat luni din Florida cel mai mare satelit de telecomunicaţii din această ţară asiatică, în cadrul unui proiect în valoare de 540 de milioane de dolari, menit să conecteze la internet zone îndepărtate ale arhipelagului, informează Reuters.

Circa două treimi din cei 280 de milioane de locuitori ai Indoneziei folosesc deja internetul, însă conectivitatea este limitată în insulele îndepărtate şi subdezvoltate din estul acestei ţări din Asia de Sud-Est, conform Agerpres.

"Tehnologia prin satelit va accelera accesul la internet în satele din zonele care nu pot fi acoperite prin fibră optică în următorii 10 ani", a subliniat ministrul indonezian Mahfud MD într-o declaraţie înainte de lansare.

Satelitul de 4,5 tone al Republicii Indonezia (SATRIA-1) a fost construit de Thales Alenia Space şi plasat pe orbită din Florida de racheta Falcon 9 a SpaceX, care a revenit apoi pe o platformă aflată în larg printr-o aterizare de precizie.

Satelitul va ocupa slotul orbital de deasupra regiunii Papua din estul Indoneziei. El are o capacitate de transmisie de 150 de gigabiţi pe secundă şi va oferi acces la internet la 50.000 de puncte de servicii publice, a indicat guvernul indonezian.

Proiectul este un parteneriat public-privat între guvern şi furnizorul indonezian de servicii prin satelit PT Satelit Nusantara Tiga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.