Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia va deschide o anchetă după ce a fost lovită de prima sa tornadă de mare amploare

indonezia

Indonezia a fost lovită de o tornadă ce a avut o amploare nemaiîntâlnită până acum în această ţară, care a rănit cel puţin 33 de persoane şi a avariat mai multe clădiri, au declarat oficiali guvernamentali indonezieni, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

După ce vânturi violente s-au abătut miercuri asupra oraşului Sumedang din provincia Java de Vest, un climatolog din cadrul organizaţiei guvernamentale de cercetare BRIN, Erma Yulihastin, a declarat că această agenţie va "reconstrui traseul tornadei şi va investiga tornada".

Într-un mesaj distribuit pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, ea a spus că tornada a fost similară cu acel tip de vânturi violente care apar adeseori în emisfera nordică. Până acum, în Indonezia au fost înregistrate doar tornade mai mici, cunoscute sub numele de "angin puting beliung".

Agenţia indoneziană de gestionare a dezastrelor naturale a declarat că persoanele rănite au suferit doar răni uşoare.

Într-o înregistrare video văzută de jurnaliştii de la Reuters, vânturile, care făceau piruete pe cer, au aspirat acoperişul unei fabrici. Într-o altă înregistrare video difuzată de canalul de ştiri Kompas TV, copacii se zguduiau violent pe strada principală a oraşului Sumedang.

A treia înregistrare video a surprins momentul în care panoul frontal al unui magazin s-a prăbuşit, iar localnicii au început să ţipe.

Kay Tiara, o locuitoare din Sumedang, a declarat pentru Reuters că a fost cuprinsă de panică pe măsură ce vântul se apropia de locuinţa ei.

"Tatăl meu stătea pe terasa noastră şi, deodată, a văzut obiecte din plastic zburând şi răsucindu-se în aer. La scurt timp după aceea, vântul puternic s-a apropiat de casa mea", a spus Kay Tiara.

"Acoperişul casei mele a zburat imediat. Eu şi familia mea ne-am adăpostit în casă", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.