Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut o nouă ediție din Îndrumătorul administrativ bisericesc

basilica.ro
troita sfinti biserica suceava

Noul „Îndrumător administrativ bisericesc”, ediția a IV-a, destinat atât clericilor în activitatea de la parohie, cât și candidaților care susțin examenul de capacitate preoțească, a fost publicat la Editura Cuvântul vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

„Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii” a fost structurat în două părţi, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Cuvântul înainte, informează Basilica.ro.

„Prima oglindeşte aspectele cele mai importante ale activităţii sectoarelor administraţiei eparhiale, pe care clerul eparhiei trebuie să le cunoască pentru a conlucra cu acestea spre bunul mers al eparhiei”.

„Partea a doua reprezintă o sinteză a cunoştinţelor ce se dobândesc prin studiul disciplinelor teologice practice, cunoştinţe pe care fiecare păstor de suflete trebuie să le aplice în contextul pastoral în care activează, pentru a se dovedi un bun slujitor al lui Hristos și iconom al tainelor lui Dumnezeu (I Corinteni 4:1)”.

Actualul Ghid practic este tipărit într-o ediţie îmbunătăţită, fiind util nu numai candidaţilor la examenul de capacitate preoțească, ci şi preoţilor care și-au început deja activitatea pastorală și care doresc să fie ancoraţi în realităţile concrete în care Biserica își desfăşoară activitatea, a mai precizat Patriarhul Daniel.

Volumul poate fi achiziționat de la magazinele de obiecte bisericești sau prin intermediul site-ului colportaj.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.