Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria jocurilor de noroc: Guvernul va pierde aprox. 300 milioane euro prin impozitare câștigurilor jucătorilor

Radu Pop
editiadedimineata.ro
jocuri noroc pacanele

Inițiativa Guvernului României de a creşte impozitul pe câştigurile obținute de jucători din jocurile de noroc la 40% va reduce cu peste 30% ( aproximativ 300 milioane euro) taxele încasate astăzi din jocuri de noroc prin restrângerea sumelor jucate în landbase şi online, spun reprezentanții din industria jocurilor de noroc.

Impozitarea suplimentară va avea un impact direct și negativ asupra veniturilor obținute la bugetul de stat și va conduce la apariția unor activități similare care vor fi desfășurate în paralel, cel mai probabil în afara legii, către piața neagră și nefiscalizată, mai susțin aceștia.

Situația în UE si comparația cu România

Din informațiile primite de la Euromat, Federația Europeanã pentru Gambling Landbase, taxarea câștigurilor jucãtorilor nu existã în țãri ca Marea Britanie, Germania, Belgia sau altele cu organizare similarã. Câștigurile sunt impozitate în doar 10 țări din cele 27 membre ale Uniunii Europene. Mai exact, 17 din cele 27 de țări membre nu impozitează câștigurile.

Situatia actuala

Contribuțiile la bugetul de stat industriei jocurilor de noroc ajung la aproximativ 1 miliard de euro pe an, iar o treime din totalul veniturilor industriei sunt reprezentate de salariile plătite angajaților, potrivit reprezentaților industriei. Ei adaugă că sumele virate la stat reprezintă aproape 1% din  PIB-ul țării și că sunt 45.000 de angajati in aceasta industrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.