Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria prelucrătoare dă semene de revenire: comenzile au crescut în termeni nominali cu 25,6% în primele 8 luni

industrie1

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 25,6% în perioada 1 ianuarie -31 august 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.

Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare în perioada 1 ianuarie - 31 august 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2020, au crescut pe ansamblu cu 25,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+37,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,0%) şi în industria bunurilor de capital (+23,1%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,6%.

În luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut pe ansamblu cu 21,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-29,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-20,7%), industria bunurilor de uz curent (-14,0%) şi în industria bunurilor intermediare (-8,9%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna august 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 8,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+42,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,1%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-7,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-7,0%).

Conform INS, comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.