Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industriile militare de stat din Arabia Saudită și Naval Group din Franța vor să creeze o companie comună

Al Arabiya
arabia saudita, barca

Industriile militare de stat din Arabia Saudită (SAMI) şi grupul industrial francez Naval Group au semnat duminică un protocol de acord în vederea creării unei companii comune care va produce şi va dezvolta în Arabia Saudită sisteme navale, potrivit unui comunicat dat publicităţii la Riad, relatează AFP preluată de Agerpres.

Protocolul de acord a fost încheiat pe marginea unui salon internaţional al apărării (Idex) care se desfăşoară anual la Abu Dhabi. Contactat de AFP, o reprezentantă de la faţa locului a Naval Group a refuzat să comenteze informaţia.

De partea saudită, se insistă asupra obiectivului de "a localiza competenţe şi capacităţi industriale", precum şi a creării de locuri de muncă "înalt calificate".

Textul nu menţionează tipul de nave şi de echipamente susceptibile să fie construite în regat de această societate comună.

Iniţiativa se va afla "în fruntea programelor Forţelor navale regale saudite" şi va pleca de la "nevoi existente şi viitoare", indică simplu comunicatul.

Potrivit managerului SAMI, Andreas Schwer, citat în text, protocolul de acord cu Naval Group pune bazele unui "parteneriat strategic" care îi va permite regatului saudit să fie mai autonom în materie de apărare navală.

ONG-uri şi parlamentari francezi au cerut în mod repetat suspendarea legăturilor militare cu Arabia Saudită din cauza intervenţiei regatului în Yemen şi a asasinării, în octombrie, de către agenţi saudiţi, a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, notează

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.