Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT - Imagini incredibile în România: Cum s-a văzut zăpada portocalie care a lovit țara noastră! Care este explicația - FOTO

www.digi24.ro
zăpadă portocalie

România a fost lovită de un nou vad de ninsori abundente și viscol! Țara noastră se confruntă, însă și cu un fenomen neobișnuit: zăpada căzută a avut o nuanță portocalie în anumite zone ale țării.

Nuanța de portocaliu este dată de praful saharian, adus de un ciclon puternic care are loc în zona bazinului mediteraneean, explică meteorologul Gabriela Băncilă. În România, zăpada a avut nuanța portocalie în zona de sud-est a țării.

Citește și: Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Viscolul și gerul polar s-au abătut asupra României! Ce fenomene incredibile vor fi înregistrate

"În partea de sud a Peninsulei Balcanice, există în suspensie concentrații semnificative de praf saharian. În zona de sud a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei și spre bazinul estic al Mării Negre sunt concentrații importante de praf saharian. Acestea sunt antrenate pe o circulație sud-vest nord-est, motiv pentru care în partea de sud-est a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei, se vor înregistra la nivelul solului concentrații mai mari de praf saharian, pentru că în aceste zone sunt precipitații care să ajungă la sol”, spune Gabriela Băncilă, meteorolog.

"Toată acestă situație se datorează acțiunii puternice a unui ciclon în zona bazinului mediteraneean, pe partea sa de avans, pe circulația sudică intensă. Este antrenată o masă de aer din partea de nord a Africii, respectiv aceste particule de praf saharian”, explică meteorologul, potrivit Digi24.ro.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.