Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT: Papa Francisc, în dialog cu astronauţii de pe Staţia Spaţială - VIDEO

news.sky.com
Papa Francisc conversatie astronauti ISS

Papa Francisc s-a aflat, joi, timp de 20 de minute, în legătură directă cu cei șase astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), informează NEWS.RO, citând The Guardian. Papa Francisc a devenit astfel al doilea papă din istorie care dialoghează cu astronauții aflați pe orbita Pământului.

Citeşte şi: Analiştii lansează un scenariu BOMBĂ după creşterile HALUCINANTE ale Robor. La cât ar putea ajunge cursul euro-leu

Suveranul pontif a profitat de această ocazie pentru a-i întreba pe cei șase astronauți aflați în prezent pe ISS, trei americani, doi ruși și un italian, printre altele, care cred că este "locul omului în Univers'' după ce au petrecut un timp în spațiu.

Comandantul Randy Bresnik i-a răspuns suveranului pontif că pentru el cea mai mare bucurie este munca în cadrul laboratorului spațial, iar acest lucru îl poate face ''să privească creația lui Dumnezeu, într-o anumită măsură, din această perspectivă".

Cosmonautul rus Alexander Misurkin a declarat că a citit în spațiu ''Micul prinț'', romanul scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry, și a fost impresionat de perspectiva asupra iubirii a copilului. ''Dragostea este forța care îți dă putere să-ți dai viața pentru altcineva'', a spus acesta, informează The Independent.

Papa a lăudat răspunsul lui Misurkin spunând: ''Este evident că ați înțeles mesajul pe care l-a explicat într-o manieră atât de poetică Saint-Exupéry și că voi, rușii, aveți (acest lucru) în sânge, în tradițiile voastre umaniste și religioase''.

Cu această ocazie specială, astronauții de pe ISS i-au mărturisit suveranului pontif că, văzut din spațiu, Pământul este de o ''frumusețe de nedescris''.

Din spațiu, oamenii nu pot să nu observe ''frumusețea indescriptibilă a Pământului nostru și să nu se simtă mișcați'', i-a spus papei astronautul Randolph Bresnik. Acesta a adăugat că de pe ISS ''vedem pace și liniște (...) nu sunt granițe, conflicte, doar pace'', un lucru ce face pe oricine ''să realizeze cât de fragilă este existența noastră'', a adăugat Bresnik, conform DPA.

De asemenea, în cadrul conversației, Papa i-a întrebat pe astronauți care au fost motivațiile care i-au determinat să aleagă această meserie. Unul dintre cei doi ruși prezenți la bordul ISS, Sergey Ryazanskiy, a răspuns că a ales să devină astronaut călcând pe urmele bunicului său care a activat în cadrul primului proiect Sputnik al Uniunii Sovietice.

Și fostul papă Benedict al XVI-lea a purtat o conversație în direct cu astronauții de pe ISS, în 2011.

Citeşte şi: Radu Tudor, critici DURE la vizita Patriarhului Chiril I al Moscovei: 'Cum să chemi la comemorarea victimelor pe reprezentantul călăilor?!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.