Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, critici DURE la vizita Patriarhului Chiril I al Moscovei: 'Cum să chemi la comemorarea victimelor pe reprezentantul călăilor?!'

radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor a scris pe blog-ul personal despre vizita Patriarhului Rusiei în România, despre care spune că este un personaj controversat și un confident al președintelui rus Vladimir Putin.

„Omul Moscovei” ar fi venit în România din două motive: "10 ani de la intronizarea Patriarhului Romaniei si “evocarea marturisitorilor credintei ortodoxe in vremea comunismului", scrie Radu Tudor .

În acest sens, Radu Tudor a menționat câteva aspecte referitoare la suferințele din perioada comunismului.

Mai mult, jurnalistul spune că această vizită este nepotrivită.

"Daca Patriarhia si PF Daniel au decis sa evoce suferinta preotilor romani dar si a credinciosilor de rand impreuna cu Patriarhul Moscovei, nu pot sa nu ma intreb : de cand se comemoreaza victimele avand calaii de invitati de onoare?! Si-a cerut vreodata Moscova – prin institutiile politice sau prin biserica – scuze pentru suferintele imensa cauzate atator preoti de confesiuni diferite, care s-au opus comunismului? Au regretat vreodata crimele, torturile, urmele lasate pe trupurile si in sufletele atator figuri istorice? Sunt cu miile, imi e si greu sa-i enumar acum de teama de a nu uita pe cineva.", scrie jurnalistul.

"Fara scuzele publice si cainta pentru crimele abominabile savarsite in Romania (dar si in Basarabia, sa nu uitam) Moscova nu se poate comporta ca si cum nimic nu s-a intamplat. PF Daniel se face ca uita invitandu-l pe Kirill. Pacat. Si intreb din nou : cum sa chemi la comemorarea victimelor pe reprezentantul calailor?!" , conchide Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.