Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT în vremea Covid-19 - Preşedintele Botswanei a intrat pentru a doua oară în carantină, de data aceasta cu toţi deputaţii

www.twitter.com
Masisi Botswana

Abia ieşit din prima perioadă de carantină anti-coronavirus, preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi va fi obligat să reia carantina pentru alte două săptămâni, de data aceasta împreună cu toţi deputaţii ţării, informează joi AFP, citată de Agerpres.

Masisi a fost plasat în izolare luna trecută, după o deplasare în Namibia, unde a asistat la depunerea jurământului de către omologul său namibian Hage Geingob.

Prezenţa şefului de stat al Botswanei la această ceremonie, alături de preşedinţii Zimbabwe şi Angolei, Emmerson Mnangagwa şi Joao Lourenco, a suscitat comentarii acerbe în ţările lor, în condiţiile în care toţi trei au încălcat restricţiile de călătorie impuse concetăţenilor lor.

Mokgweetsi Masisi fusese eliberat din carantină la 1 aprilie, fiind testat negativ pentru noul coronavirus.

Joi, ministrul său al sănătăţii, Lemogang Kwape, a anunţat în Parlament că preşedintele şi alţi 63 de deputaţi ai ţării s-au aflat în preajma unei asistente contaminate de COVID-19 venite... să le facă un test de depistare.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

A urmat "sancţiunea" din partea responsabilului pentru sănătate al ţării. "Toţi cei care au fost acolo (în Parlament) trebuie să fie plasaţi imediat în carantină", a declarat doctorul Malaki Tshipiyagae.

Şeful statului a fost nevoit să se supună, reuşind să câştige doar o mică pauză pentru a încheia lucrările parlamentare ale zilei.
Potrivit celor mai recente cifre date publicităţii de Ministerul Sănătăţii, în Botswana au fost înregistrate oficial 13 cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care unul cu deznodământ fatal.

Parlamentul Botswanei a votat joi starea de urgenţă sanitară pentru şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.