Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT Ioana Bran, ministrul Sportului, a jucat fotbal cu comisarul european pentru sport, Tibor Navracsics - FOTO

Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului a participat joi, la Belgrad, la un important eveniment organizat de către Comisia Europeană. La invitația înaltului comisar european pentru educație, cultură tineret și sport Tibor Navracsics, Ioana Bran a luat cuvântul în cadrul seminarului dedicat Săptămânii Europene a Sportului, la reuniunea pe tema Healthy Lifestyle Beyond Borders.

Printre numeroșii participanți s-au aflat personalități importante din lumea sportului european, Janez Kocijancici, președintele Comitetelor Olimpice Europene, Vanja Udovicic, ministrul tineretului și sportului din Serbia, George Visacki, secretarul general al Comitetului Olimpic din Serbia, Wolfgang Baumann, secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți, miniștri din Europa și membri ai Parlamentului European, foști mari sportivi.

În cuvântul său, ministrul Ioana Bran a vorbit despre importanța pentru sănătate a practicării sportului și a mișcării fizice încă de la vârste mici, acolo unde părinții au un rol determinant în acest sens și a vorbit și despre cum ar putea fi ameliorate rezultatele recentului Eurobarometru, care arată că, la nivel european, bărbații sunt mult mai activi și fac mai multă mișcare decât femeile. Și a dat exemplul unor mari campioane precum Nadia Comaneci, Cristina Neagu sau Simona Halep, care prin impactul și notorietatea performanțelor lor au devenit femei model și un imbold în plus pentru români de a face mișcare.

Întrebată și despre exemple concrete prin care guvernarea încearcă să stimuleze activitatea fizică în rândul populației, Ioana Bran a amintit despre programul Campionii României, prin care foști mari sportivi vizitează școlile și vorbesc cu elevii, încurajându-i să facă sport, dar și despre includerea în proiectul de organizare a EURO 2020 a unei inițiative de anvergură, prin care se vor construi nu mai puțin de 400 de terenuri de fotbal în toată țara și care vor rămâne la dispoziția copiilor, a tinerilor și a celor care doresc să facă sport.

De-a lungul zilei, ministrul Ioana Bran a purtat și discuții directe cu comisarul european Navracsics, dar și cu șeful diviziei sport al Comisiei Europene, Yves Le Lostecque, care chiar astăzi, vineri, se va afla la o reuniune la București.

„Chiar dacă a fost o vizită fulger, foarte scurtă, programul evenimentului de la Belgrad a fost unul foarte încărcat, plin de substanță și de discuții utile. Am schimbat păreri și informații cu cei doi înalți oficiali ai Comisiei Europene, dar și cu omologi și colegi de-ai mei din alte țări și sunt convinsă că reuniunea de joi a fost un pas înainte în eforturile noastre comune, ale guvernanților europeni, de a dezvolta practicarea mișcării fizice în rândul populației. Statisticile și cifrele arată un ușor declin în ultima vreme și tocmai de accea cred că ce am discutat noi aici va fi continuat și pus în practică și vom reuși să schimbăm acest trend într-unul ascendent și care să arate că încet încet atât copiii, tinerii dar și cei în vârstă se vor îndrepta din ce în ce mai mult spre sport și mișcare fizică”, a spus Ioana Bran.

Ioana Bran a acceptat invitația înaltului comisar european, Tibor Navracsics, de a participa la un meci amical de fotbal cu scop caritabil. Ioana Bran a fost la seminarul dedicat Săptămânii Europene a Sportului și la reuniunea pe tema Healthy Lifestyle Beyond Borders, iar la finalul evenimentelor a jucat fotbal într-un mini-turneu demonstrativ, care a reunit două echipe ale participanților la reuniunea Comisiei Europene și o echipă a jurnaliștilor locali.

Ioana Bran a jucat în echipă cu oficialități din lumea sportului european, precum comisarul european Tibor Navracsics, sau Wolfgang Baumann, secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți și a fost foarte aproape să și înscrie un gol.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.