Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT: Marine Le Pen face un pas uriaș spre conducerea Franței

marine le pen

 

Marine Le Pen a fost realeasă duminică preşedinte al Frontului Naţional cu 100 la sută din voturile exprimate, în urma unui vot prin corespondenţă ale cărui rezultate au fost anunţate în timpul Congresului partidului francez de extremă-dreapta, relatează AFP, conform Mediafax.
Conform sondajelor din Hexagon, Marine Le Pen este unul dintre candidații cu șanse foarte mari pentru a-i urma lui Francois Hollande la conducerea Franței.
Marine Le Pen, în vârstă de 46 de ani, începe astfel un al doilea mandat la conducerea partidului fondat în 1972 de tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 86 de ani.
Frontul Naţional, creditat de sondaje cu 30 la sută din voturi la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2017, susţine că are 83.000 de membri şi puţin peste 22.000 au participat la vot.
În timp ce Jean-Marie Le Pen rămâne preşedintele de onoare al partidului şi un punct de referinţă pentru militanţii în vârstă, o a treia generaţie Le Pen a ajuns în fruntea formaţiunii. Marion Marechal Le Pen, în vârstă de 24 de ani, nepoata fondatorului FN şi a actualei preşedinte, unul dintre cei doi deputaţi ai FN din Adunarea Naţională, a intrat în comitetul central al partidului.
Marine Le Pen a început din 2011 un demers împotriva diabolizării Frontului Naţional, păstrând însă principiile sale fundamentale: euroscepticismul, apărarea "identităţii franceze", lupta împotriva imigraţiei şi denunţarea insecurităţii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.