Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infantino promite decizii 'până la finele anului' în privinţa proiectului Cupei Mondiale bienale

Gianni Infantino

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a promis "decizii până la sfârşitul acestui an" cu privire la posibilitatea organizării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, în locul actualului interval de patru ani, o idee care provoacă controverse în lumea fotbalului, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Acest proces de consultare va fi foarte cuprinzător, foarte larg şi sperăm să îl finalizăm până la sfârşitul acestui an", a spus Infantino într-o înregistrate video difuzată de FIFA.

"Calendarul actual al meciurilor internaţionale se încheie în 2024. Deci, până în 2024 trebuie să avem un nou program de meciuri, Aşadar, trebuie să luăm decizii până la sfârşitul acestui an", a adăugat el.

Dezbaterea cu privire la desfăşurarea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani a fost reînviată în ultimele zile în cotidianul francez L'Equipe de fostul antrenor francez Arsene Wenger, actualul director de dezvoltare a fotbalului în cadrul FIFA. Acesta recomandă o competiţie rezervată echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi EURO, de exemplu, pentru Confederaţia europeană.

Citește și: Poziție FERMĂ a șefului DNA în fața judecătorilor din CSM - Respinge ALEGAȚIILE acestora....

UEFA se opune acestei idei, asigurând ca aceasta va "dilua" "bijuteria" fotbalului mondial, conform preşedintelui său, Aleksander Ceferin.

 


Foto: (c) TOLGA BOZOGLU/EPA


Asociaţia Mondială a Ligilor profesioniste (WLF) a criticat, de asemenea, într-o declaraţie difuzată miercuri, acest plan care "ar afecta economia fotbalului şi sănătatea jucătorilor".

WLF subliniază că "se va opune oricărui proiect de organizare a Cupei Mondiale FIFA la fiecare doi ani şi care va aduce astfel atingere istoriei şi tradiţiei unei competiţii care înseamnă atât de mult".

Marţi, aproximativ cincizeci de organizaţii ale suporterilor din întreaga lume şi-au afirmat poziţia, specificând că nu au "nici timpul, nici banii necesari şi nici capacitatea de a merge în cealaltă parte a lumii la fiecare 24 de luni, într-o competiţie devalorizată".

Însă Gianni Infantino susţine că îi "ascultă" pe "suporterii din întreaga lume, nu doar din anumite părţi ale lumii".

"Studiem calendarul şi îi consultăm pe toţi, începând cu jucătorii de fotbal", a spus conducătorul FIFA, asigurând că va solicita opinia "cluburilor din întreaga lume", inclusiv ale puternicelor grupări din fotbalul european.

Cu toate acestea, în cadrul unei reuniuni care a avut loc marţi la Lausanne, Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) a precizat că nu a fost consultată deocamdată în mod oficial pe acest subiect.

"Nu avem încă nicio propunere pe masă din partea FIFA în privinţa modului în care ar arăta o Cupă Mondială din doi în doi ani. Însă, în actualul calendar nu mai este loc", le-a declarat reporterilor Michael Gerlinger, vicepreşedintele ECA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.