Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infectarea cu Coronavirus este redusă la 50% cu 'Sputnik Light', susține Aleksandr Ghințburg

sputnik 5 vaccin

Vaccinarea cu preparatul ”Sputnik Light”, administrat într-o singură doză, permite reducerea cu 50-60% a probabilității de infectare cu coronavirus, a declarat directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg, informează cotidianul economic Vedomosti.

«Există varianta ”Light”, ce reprezintă prima componentă a vaccinului ”Sputnik V”. Folosită separat, fără a doua vaccinare, acest lucru oferă posibilitatea de a reduce îmbolnăvirea cu această infecție în proporție de 50, dacă nu chiar 60 la sută», a spus omul de știință pentru postul de televiziune ”Rossia 1”, scrie vestidinrusia.ro.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Rus al Sănătății a demarat procedura de înregistrare a vaccinului ”Sputnik Light”. Serul este un vaccin vector și se distribuie sub formă de soluție pentru injectare intramusculară. O singură doză de vaccin reprezintă 0,5 ml. Preparatul se păstrează sub formă congelată timp de 12 luni și timp de două luni sub formă lichidă, se precizează în documentele de înregistrare.

La 22 martie, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că testele clinice pentru vaccinul ”Sputnik Light” s-au încheiat. La sfârșitul lunii februarie, ”Sputnik V” a depus cerere în vederea aprobării în regim de urgență, în Rusia și alte câteva țări, a preparatului ”Sputnik Light”.

În Rusia sunt oficial înregistrate trei vaccinuri împotriva coronavirusului. Primul a fost vaccinul ”Sputnik V”, al doilea – ”EpiVakKorona”, dezvoltat de Centrul de Virusologie ”Vektor”-Novosibirsk, al treilea fiind ”KoviVak”, creat de Centrul ”Ciumakov”, menționează Vedomosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.