Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infectările cu noua variantă Omicron bubuie în Canada: Ontario ia populația cu binișorul și extinde vaccinarea cu a patra doză

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Provincia canadiană Ontario va începe să facă a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor care depășesc 60 de ani și tuturor adulților din gospodăriile indigene începând de joi. Oficialii canadieni din domeniul sănătății spun că subvarianta BA.2, foarte contagioasă, a Omicron și scăderea imunității vaccinale ar putea contribui la creșterea transmiterii coronavirusului.

„Pe măsură ce continuăm să trăim cu COVID-19, folosim toate instrumentele disponibile pentru a gestiona acest virus și a reduce impactul său asupra spitalelor și sistemului nostru de sănătate, inclusiv prin extinderea utilizării dozelor de rapel", a declarat ministrul Sănătății din Ontario, Christine Elliott. Ontario, care urmează să organizeze alegeri provinciale în iunie, a renunțat la folosirea măștilor, cu excepția unităților de sănătate și a transportului în comun.

Provincia, cea mai populată din Canada, a oferit a patra doză de vaccin COVID începând cu 30 decembrie unor populații vulnerabile, inclusiv rezidenților din centrele de îngrijire și din casele de bătrâni, potrivit Reuters.

După mai mult de o lună de scăderi, cazurile COVID au început să crească în întreaga lume în luna martie din cauza unei combinații de factori, inclusiv a subvariantei BA.2 și a ridicării măsurilor de sănătate publică, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.