Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înființarea unui Teatru rom de stat a fost subiectul unei dezbateri între reprezentanții Ministerului Culturii și cei ai Asociației Actorilor Romi

teatru

Înființarea unui Teatru rom de stat a fost subiectul unei dezbateri care a avut loc joi între reprezentanții Ministerului Culturii și cei ai Asociației Actorilor Romi, anunță MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Ministerului Culturii, dezbaterea la care a participat secretarul de stat Cosmin Marcovici și reprezentanții Asociației Actorilor Romi a avut loc online. Participanții au stabilit o nouă întâlnire la sediul ministerului pentru a iniția demersurile în vederea realizării proiectului.

„Astăzi (joi-n.r.) a avut loc o dezbatere online, organizată de Asociația Actorilor Romi, având ca principal subiect înființarea unui Teatru Rom de Stat. Ministerul Culturii a fost reprezentat de Secretarul de Stat Cosmin Marcovici, care i-a invitat săptămâna viitoare pe Mihaela Drăgan, Andrei Șerban și ceilalți susținători ai acestui proiect la sediul ministerului pentru a iniția demersurile legale și administrative necesare”, a transmis Ministerul Culturii.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Potrivit acestuia, România are deja numeroase instituții de spectacol dedicate minorităților și totuși comunitatea romă nu a beneficiat de atenția autorităților până acum.

„Un Teatru Rom de Stat va încuraja și sprijini atât actorii, regizorii și dramaturgii romi, cât și cultura contemporană romă. O astfel de instituție ar oferi șansa acestei comunități de a se autodefini, de a combate rasismul și prejudecățile și de a schimba percepția asupra romilor în societatea noastră”, consideră reprezentanții Ministerului Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.