Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFIORĂTOR Teroristul care a pus la cale atentatele din Franța ar fi trecut prin România / DETALII

Varianta a fost lansată de un expert în terorism la postul francez de ştiri BFM TV: comandantul atacurilor de la Paris ar fi ajuns în Franţa 'prin România"! Expertul în terorist a vorbit însă de România mai mult ca despre o țară paralizată de corupție decât ca o țară prin care teroristul ar fi trecut în drum spre Franța. În principiu de dorea o explicație pentru car asemenea oameni ajung atât de ușor în Occident.

Abdelhamid Abaaoud, ucis de Brigada de Interventii a politiei franceze ,ar fi ajuns în Franţa prin Grecia, Bulgaria sau România, a spus un invitat al BFM TV, expert în terorism. Acseta a precizat că varianta cea mai plauzibilă este România, deoarece "jumătate din Guvern este în pușcărie pentru corupţie şi, în acest caz, oficialii de la frontieră pot fi şi ei corupţi".

Citește și: BOMBA Victor Ponta, Daniel Constantin și alți lideri, proces pentru înaltă trădare: Vineri începe

Altfel, prezența în Franța a jihadistului belgian Abdelhamid Abaaoud, prezumtivul organizator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, ucis în operațiunea de poliție de miercuri din Saint-Denis, scoate în evidență deficiențe majore în sistemul de control al frontierelor Schengen, sunt de părere experți consultați de France Presse. Cu atât mai mult cu cât Abdelhamid Abaaoud, condamnat, căutat, foarte prezent în înregistrări video de propagandă ale Statului Islamic filmate în Siria, se lăudase în Dabiq, publicația online a organizației jihadiste, că mersese în Belgia în această iarnă pentru a pune la cale o operațiune, eșuată după un raid al poliției belgiene, apoi revenise în Siria fără să fi fost reperat.

Citește și: Un deputat PNL îl acuză pe Klaus Iohannis că nu e patriot și că nu e responsabil politic

Abdelhamid Abaaoud, zis Abou Omar al-Baljiki ("Belgianul"), 28 de ani, era un jihadist care urcase recent în ierarhia Statului Islamic. Conform site-ului Intelligence online, în general bine informat, Abaaoud fusese însărcinat în luna iunie, la o întâlnire a principalilor șefi ai organizației, să pună la cale operațiuni de anvergură în zona Franța/Spania/Italia, anunță România TV.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Primele imagini din timpul atacurilor teroriste din Paris: Islamiștii ciuruiesc totul cu mitralierele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.