Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFIORĂTOR Un asistent maternal A VIOLAT una din fetele pe care le avea în îngrijire: Soția lui a încercat să se SINUCIDĂ

viol

O fată de 12 ani, din localitatea Giurcani, județul Vaslui, ar fi fost violată de asistentul maternal. Autoritățile au aflat despre acest caz de la o femeie care a vrut să se sinucidă și care i-a povestit medicului de pe ambulanță că soţul ei a abuzat-o pe una dintre copilele pe care le au în grijă.

Femeia de 44 de ani, din localitatea vasluiană Giurcani, care a vrut să îşi pună capăt zilelor, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest de supărare, pentru că soţul ei, împreună cu care îngrijește două fetiţe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o aseară şi de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat şi o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigaţii", a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Cea de-a doua fată a venit direct la spitalul din Bârlad, cu soţul femeii, în urma ambulanţei, informează mediafax.ro.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Poliţia, sesizată de medicul de la ambulanţă, a trimis un echipaj la spital, care l-a ridicat pe bărbat şi l-a dus la audieri.

„Am fost sesizaţi de un medic de la Ambulanţă despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistenţă maternală. Se fac cercetări într-un dosar de viol", a spus Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

Bărbatul este acum audiat de poliţişti.

A fost alertată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, iar poliţiştii au cerut un psiholog care să participe la audierea minorei.

Citește și: Florin Cîțu pune tunurile pe Viorica Dăncilă! Obstructurează pe față sistemul

„Cei doi soţi erau asistenţi maternali din 2006, doamna avea fetița de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetiţa cea mai mică. Acest caz nu este similar cu altele, este o evoluţie spontană, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenţilor maternali nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen", a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat şi vor primi consiliere psihologică.

Citește și: Sorina Pintea a făcut declarații! Când va primi familia Alexandrei Măceșanu rezultatele finale de la INML .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.