Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația ajunge la 9,2% în Germania, sub estimările analiștilor

Anadolu Agency
germania steag drapel

Prețurile de consum din Germania, armonizate pentru a fi comparate cu cele din alte țări ale Uniunii Europene, au crescut în ianuarie cu 9,2%, mai puțin decât se anticipa, potrivit datelor preliminare ale biroului federal de statistică, publicate joi și citate de Reuters.

Comparativ cu decembrie, prețurile au crescut cu 0,5%.

Analiștii se așteptau ca datele armonizate să înregistreze o creștere anuală de 10,0% și o majorare de 1,2% față de luna precedentă, potrivit Agerpres.

Potrivit standardelor nearmonizate, prețurile de consum din Germania au crescut cu 8,7% pe an în ianuarie și cu 1,0% în luna ianuarie.

"Tendința de scădere a inflației vizibilă în vechile cifre ar trebui să continue în lunile următoare, în condițiile în care creșterea prețurilor la energie este posibil să se atenueze în continuare", a declarat Joerg Kraemer, economist șef la Commerzbank. Cu toate acestea, el a avertizat că este prea devreme pentru a da un semnal pe frontul inflației.

Kraemer a declarat că inflația, excluzând energia și alimentele, va rămâne probabil ridicată în acest an, în principal din cauza creșterii costurilor salariale.

Rezultatele finale pentru luna ianuarie și toate rezultatele recalculate începând cu ianuarie 2020 folosind noul an de bază 2020 vor fi publicate de biroul de statistică pe 22 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.