Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația lovește și NATO - Degeaba au crescut cheltuielile cu apărarea, pentru că a crescut și prețul munițiilor

Henry Jackson
Nato Russia

Şeful Comitetului militar al NATO, amiralul Rob Bauer, a avertizat sâmbătă că sporirea substanţială a preţului muniţiilor nu înseamnă că o sporire a cheltuielilor pentru apărare se traduce în mod automat în mai multă securitate şi a pledat pentru o nouă abordare faţă de cooperarea militară, informează Reuters.

''Preţurile pentru echipament şi muniţii cresc. Chiar acum plătim tot mai mult exact pentru acelaşi lucru'', a spus amiralul olandez, după o reuniune a responsabililor militari ai alianţei desfăşurată la Oslo, potrivit Agerpres.

''Asta înseamnă că nu putem fi siguri că o creştere a cheltuielilor militare conduce de fapt la mai multă securitate'', a explicat el.

O nouă abordare, dincolo de profit pe termen scurt

Bauer s-a pronunţat pentru o nouă abordare a cooperării public-privat în domeniul apărării, în vederea creşterii capacităţii de producţie.

''Stabilitatea pe termen lung trebuie să prevaleze în faţa profiturilor pe termen scurt. Aşa cum am văzut în Ucraina, războiul afectează întreaga societate'', a continuat el.

În luna februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Kievul că utilizează proiectile de artilerie într-un ritm mai mare decât poate produce Occidentul. Ucraina ajunsese să lanseze zilnic 10.000 de obuze de artilerie calibru 155mm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.