Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații explozive publicate de Wall Street Journal: Actualul director al CIA, întâlniri cu celebrul pedofil Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein

Calendarul privat al lui Jeffrey Epstein, dezvăluit recent, arăta întâlniri programate cu actualul director al CIA, un președinte de colegiu și un avocat care a servit în administrația Obama, potrivit unor informații publicate duminică.

Noile documente, care au aparținut bogatului pedofil condamnat și care au fost obținute de The Wall Street Journal, arătau întâlniri planificate cu o serie de persoane importante, printre care actualul director al CIA, William Burns, președintele Bard College, Leon Botstein, consilierul de la Casa Albă al lui Obama, Kathryn Ruemmler, și profesorul Noam Chomsky.

Toate întâlnirile programate urmau să aibă loc după ce Epstein a fost încarcerat în 2008 sub acuzația de racolare, inclusiv de racolare a unui minor. WSJ nu a putut dovedi că fiecare întâlnire programată a avut loc, iar documentele nu au dezvăluit scopul întâlnirilor.

Reacția reprezentanților lui Burns

Un purtător de cuvânt al lui Burns, care a preluat conducerea CIA din 2021 sub administrația Biden, a declarat că șeful spionajului național s-a întâlnit cu Epstein în urmă cu zece ani, când acesta încerca să părăsească guvernul.

"Directorul nu știa nimic despre el, în afară de faptul că a fost prezentat ca expert în sectorul serviciilor financiare și a oferit sfaturi generale privind tranziția către sectorul privat", a declarat purtătoarea de cuvânt a CIA, Tammy Kupperman Thorp. "Nu au avut nicio relație".

Ruemmler a avut zeci de întâlniri cu Epstein după ce a lucrat pentru administrația Obama și înainte de a prelua frâiele ca avocat principal al Goldman Sachs în 2020, potrivit WSJ. Documentele arată că Epstein plănuia ca Ruemmler să i se alăture pentru o călătorie la Paris în 2015 și o altă vizită pe insula sa privată din Caraibe în 2017.

Un reprezentant al Goldman Sachs a declarat pentru publicație că Ruemmler a avut o relație de lucru cu Epstein când era angajată la firma de avocatură Latham & Watkins LLP, dar nu a călătorit cu Epstein. Purtătorul de cuvânt a spus că Epstein i-a prezentat-o pe Ruemmler unor potențiali clienți legali, precum Bill Gates.

"Multe dintre contactele doamnei Ruemmler se refereau la o potențială reprezentare care implica Fundația Gates, o reprezentare a băncii Edmond de Rothschild și alte oportunități de afaceri", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Goldman Sachs pentru Fox News Digital.

"Regret că l-am cunoscut vreodată pe Jeffrey Epstein", a declarat Ruemmler, potrivit WSJ.

The Journal a relatat că majoritatea persoanelor cu care a vorbit au declarat că s-au întâlnit cu Epstein pentru donații sau pentru a face conexiuni puternice. Botstein, care a ocupat funcția de președinte al Bard College din 1975, a declarat că s-a întâlnit cu Epstein pentru a încerca să îl convingă să facă donații pentru școala de arte liberale.

"Am fost o persoană care nu a reușit să strângă fonduri și, de fapt, am fost obiectul unui pic de sadism din partea lui în ceea ce privește agățarea sprijinului filantropic", a declarat Botstein pentru presă. "Aceasta a fost relația mea cu el".

Botstein a declarat că l-a vizitat pe Epstein în 2012 și i-a mulțumit pentru donațiile nesolicitate și că s-a întâlnit cu el de mai multe ori după aceea în încercarea de a primi mai multe donații.

"L-am căutat și a fost condamnat pentru o infracțiune sexuală", a spus Botstein, menționând că Bard are un program educațional pentru a ajuta deținuții. "Noi credem în reabilitare".

Chomsky a declarat pentru publicație că s-a întâlnit cu Epstein, iar cei doi au discutat despre politică și mediul academic. Epstein a aranjat întâlniri cu Chomsky între 2015 și 2016 și a donat cel puțin 850.000 de dolari către MIT între 2002 și 2017, potrivit Journal. MIT, unde Chomsky ocupă funcția de profesor emerit de lingvistică, a declarat ulterior că a donat fondurile unor organizații care sprijină victimele abuzurilor sexuale.

Chomsky a declarat duminică pentru Fox News Digital că a observat că mai multe dintre persoanele citate în articolul din WSJ "au spus ceea ce este evident".

"Reportajul a acoperit perioada 2015-16, când ceea ce se știa despre domnul Epstein era că fusese condamnat pentru o infracțiune, și-a ispășit pedeapsa, ceea ce a șters tabula rasa conform legii și normelor din SUA", a spus el.

"Rubrica de bârfe a ales să nu publice informațiile extinse pe care le au despre criminali mult mai răi care nu numai că donează la MIT și la alte instituții, dar, mult mai grav, desigur, sunt foarte onorați de acestea", a continuat Chomsky, atacând, de asemenea, WSJ și Fox News.

Printre alte figuri proeminente din documente se numără: Ariane de Rothschild, director executiv al băncii private elvețiene Edmond de Rothschild Group; Joshua Cooper Ramo, care la vremea respectivă a făcut parte din consiliile de administrație ale Starbucks Corp. și FedEx Corp; fostul prim-ministru israelian Ehud Barak; profesorul Martin Nowak de la Universitatea Harvard și antropologul Helen Fisher.

Epstein a fost găsit mort într-o celulă de închisoare din New York în 2019, în timp ce aștepta un proces pentru acuzații de trafic sexual.

Botstein, CIA, Ruemmler, Nowak, Fisher și Chomsky nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Fox News Digital. Un purtător de cuvânt al Grupului Edmond de Rothschild a declarat pentru Fox că nu au niciun comentariu suplimentar pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.