Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de gradul zero în Italia: Peste 8% din bolnavii de COVID-19 sunt cadre medicale

captură TV
coronavirus China

Circa 8,3% dintre persoanele infectate cu coronavirus în Italia sunt cadre medicale, procent dublu faţă de cel înregistrat în China, arată un studiu al fundaţiei Gimbe realizat pe baza datelor Institutului Superior de Sănătate din Italia, consemnează miercuri agenţia EFE. Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a cerut să fie testate pentru coronavirus toate cadrele medicale, întrucât ''medicii asimptomatici, dar pozitivi fără să ştie, reprezintă un risc enorm pentru spitale''.

În total 2.629 de medici, infirmieri şi alte cadre medicale au avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, conform datelor actualizate marţi, când bilanţul arăta în Italia 31.506 de îmbolnăviri de COVID-19, printre care 2.503 persoane decedate şi 2.941 vindecate.

Informaţia privind numărul infectărilor în rândul cadrelor medicale italiene apare într-un moment în care acestea din urmă critică insuficienţa materialelor sanitare de protecţie, precum măşti, combinezoane sau mănuşi, în pofida unor iniţiative cum a fost cea a Chinei, care a trimis în Italia 30 de tone de astfel de materiale.

Vezi si: Franţa instituie izolarea generală la domiciliu .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.