Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații contradictorii în cazul femeii care este acuzată că ar fi medic fals - Documentele atestă că e medic/ Anchete în desfășurare

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Reprezentanții Spitalului de Urgență Ilfov sustin, referitor la dezvăluirile jurnalistilor Libertatea.ro, potrivit carora o femeie ar fi practicat medicina desi nu ar fi avut studii, ca pana la proba contrarie documentele atesta ca aceasta este medic. De asemenea, acestia au mentionat ca sunt mai multe anchete in desfasurare.

"Pentru un medic care nu e angajat al spitalului, ca voluntar, competentele pot fi limitate la consiliere a pacientilor privind infectiile nosocomiale, scrierea la dictare a unor foi de observatie, fara implicarea unor manevre medicale, dar medicul sef de sectie, care decide si administreaza acea sectie, poate sa-i dea atributii de a ii da niste instrumentar la mana, de a duce o tavita cu instrumente, poate sa le faca. Am pus problema legitimitatii aceei diplome. Pana la proba contrarie, documentele pe care le avem atesta ca dna doctor este medic. Avizul de libera practica lipseste, la data incheierii contractului nu era. Are adeverinta de malpraxis. Avizul Colegiului Medicilor pentru activitati de voluntariat nu l-am vazut reglementat prin lege", a declarat Dan Blendea, reprezentant al Spitalului de Urgenta Ilfov.

Citeste si USR vede un plan ascuns al PSD în Senat

Blendea a precizat ca prima data a vazut-o pe femeie in 2009, când ar fi fost studenta. Contractul de voluntariat este de un an, asa ca aceasta nu ar fi activat neintrerupt in unitate. Medicul a precizat ca sunt mai multe anchete in desfasurare, una de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, una facuta de CJ Ilfov si o ancheta interna.

Referitor la imaginile in care femeia apare singura in sala de operatii, seful ei direct spune: "Din filmuletul respectv nu reiese daca face anumite manevre chirurgicale, de când sunt sef de sectie nu a facut nicio manevra, din octombrie anul trecut. Faceai foi de observatii, vizite sub îndrumarea medicului care o coordona".

Jurnaliștii de la Libertatea au scris că femeia de 30 de ani a activat timp de 10 ani in cadrul unitatii medicale de stat, folosind o diploma falsificata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.