Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații de ultimă oră despre pacienții intoxicați la Spitalul Murgeni. În cazul unei femei prognosticul este rezervat

IGPR
descinderi Murgeni

O femeie în vârstă de 69 de ani, pacientă a Spitalului de Psihiatrie de la Murgeni, se află internată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, în secţia de terapie intensivă, unde a fost dusă cu hipotensiune şi deshidratare. A fost prima pacientă pentru care a fost chemată ambulanţa, miercuri, la spitalul din Murgeni şi care nu a fost găsită în stop cardio-respirator. Alţi 14 bolnavi cu simptomatologie digestivă se află la secţia de boli infecţioase la spitalului din Bârlad, în timp ce cinci au fost transferaţi la Iaşi trei la Vaslui.

„Internaţi în spitalul nostru avem 15 pacienţi, 14 sunt pe secţia de boli infecţioase, unul singur este pe secţia de terapie intensivă, stare stabilă, prognostic rezervat. Ceilalţi, care sunt pe Secţia de boli infecţioase, sunt în stare bună, au fost reechilibraţi, sperăm că în următoarele două-trei zile le vom da drumul acasă”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Oana Andreea Balbuzan.

Pacientul aflat pe secţia ATI este o femeie în vârstă de 69 de ani. Aceasta a fost prima pacientă dusă, miercuri după amiază, în jurul orei 16:40 de la Spitalul de Neuropsihatrie Murgeni la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Bârlad, femeia prezentând, la momentul sosirii în spitalul de urgenţă, hipotensiune şi deshidratare.

Ulterior au fost duşi de echipajele SMURD Vaslui încă 22 pacienţi stabili hemodinamic, cu diaree, greaţă, vărsături şi dureri abdominale.

„În urma evaluării în Compartimentul de Primiri Urgenţe s-a decis internarea în secţia de Boli infecţioase Bârlad a unui număr de 15 pacienţi, 5 pacienţi au fost preluaţi de Boli infecţioase Iaşi şi 3 pacienţi pentru Boli infecţioase Vaslui. La triajul pacienţilor au participat şi echipajele ATPVM şi TIM Iaşi, care au preluat pacienţii pentru Vaslui şi Iaşi. Toţi pacienţii au fost examinaţi şi investigaţi paraclinic, stabilizaţi, urmând a fi supravegheaţi în secţiile de profil. Pentru a face faţă situaţiei s-a instituit Planul alb la care au fost mobilizaţi de la domiciliu medicii infecţionişti-medicul şef al secţiei Boli Infecţioase, dr. Aioanei Monica, medicul de garda din Boli infecţioase dr. Butiuc Luana, precum şi medicul şef CPU dr. Gramaticu Vladimir. Totodată au fost prezenţi şi un număr de 11 asistenţi medicali din boli infecţioase şi CPU, care au răspuns solicitării de urgenţă şi au venit de la domiciliu”, se arată într-un comunicat remis News.ro de Spitalul de Urgenţă Bârlad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.