Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații incendiare, care vor scoate Armata Germaniei din minți: Ucraina va primi sisteme de apărare moderne, la care Bundeswehr-ul visează

www.twitter.com
germania

Ucraina va primi sisteme de apărare antiaeriană din Germania, pe care nici Bundeswehr-ul (Forțele Armate Germane) nu le are în dotare, a anunţat ambasadorul Germaniei în Ucraina, Anka Feldhusen. Ucraina ar putea primi în luna octombrie primele sisteme moderne de apărare antiaeriană IRIS-T din Germania. Aceste sisteme de apărare antiaeriană nu sunt în dotarea Bundeswehr-ului, anunţă RBC-Ucraina cu referire la declaraţiile ambasadorului Germaniei în Ucraina, Anka Feldhusen, făcute într-un interviu acordat UP. "Bundeswehr-ul nu le are'', a spus Feldhusen, scrie Mediafax.

Potrivit diplomatului german, primul lot este probabil să fie livrat în luna octombrie, al doilea - înainte de sfârșitul anului și alte două, anul viitor. "Sunt fabricate acum şi sper cu adevărat ca al doilea lot să fie livrat, înainte de sfârşitul anului, iar restul anului viitor. Nu depinde de voinţa politică, decizia a fost luată clar acolo, în producţie. Acestea sunt cele mai noi sisteme, dar lanțul de aprovizionare pentru producție este complicat'', a conchis ambasadorul. Reamintim că Germania a publicat recent o listă completă a ajutoarelor militare în curs de pregătire pentru a fi expediate în Ucraina, pe listă s-au numărat și sistemele IRIS-T, în timp ce numărul acestora nu a fost specificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.