Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații NEȘTIUTE: cine era cel de-al treilea bărbat UCIS de coronavirus

Apar informații noi despre cel de-al treilea bărbat ucis de coronavirus. Acesta era  om de afaceri, patron al unui complex comercial și al echipei de volei feminin, dar și fost viceprimar al orașului Piatra-Neamț, informează corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Ouatu, în vârstă de 70 de ani, a decedat, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. A fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț, confirmat pozitiv pe 19 martie și în data de 20 martie 2020 transferat la Iași.

Citește și: IZBUCNIREA unui fost sportiv din SINGURA TARĂ europeană care nu e lovită de COVID - 19: Cum să oprești economia pentru o gripă

Bărbatul se simțea rău și s-a dus, marți, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț iar de acolo a fost transportat, cu ambulanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

După investigațiile de la Bisericani, a fost transportat înapoi la Spitalul Județean unde a refuzat internarea și alte investigații.

În cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, a deschis un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Cauza penală a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț referitor la faptul că, în data 17.03.2020, în jurul orelor 21:00, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Piatra-Neamț, transportat cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamţ, Secția de Boli Infecțioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus 2019-nCov.” – au transmis reprezentanții Parchetului într-un comunicat de presă

Potrivit procurorilor, cercetările au stabilit faptul că la prezentarea la UPU, bărbatului i s-a întocmit chestionarul de evaluare a riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus 2019-nCOV, stabilindu-se că nu se încadrează drept caz suspect.

După evaluarea medicală pacientul a refuzat internarea și pentru înlăturarea oricăror suspiciuni legate de o eventuală contaminare a cadrelor medicale, a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Neamt care a instituit măsura de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

„Prin ordonanța din 19.03.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ a dispus clasarea cauzei, constatându-se că fapta sesizată nu există”, mai informează comunicatul Parchetului.

Miercuri, bărbatul s-a prezentat, din nou, la spital pentru a fi testat iar joi, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.