Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații șocante despre atacul terorist de la Paris: Mama criminalului a tras un semnal de alarmă încă din luna octombrie

digi24.ro
atac paris

Mama bărbatului care a înjunghiat mortal un turist în apropierea Turnului Eiffel din Paris a declarat în octombrie că era îngrijorată pentru fiul ei, un cunoscut radical islamist încarcerat anterior pentru că plănuia un atentat.

"La sfârșitul lunii octombrie 2023, mama atacatorului a semnalat preocupări cu privire la comportamentul fiului său. Dar nu a existat nimic care să permită o nouă urmărire penală", a declarat reporterilor procurorul principal Jean-Francois Ricard, conform AFP.

Un turist german a murit și alte două persoane, printre care un cetățean britanic, au fost rănite în urma unui atac comis sâmbătă de un bărbat înarmat cu un cuțit în apropiere de Turnul Eiffel din Paris, în ceea ce președintele Emmanuel Macron a descris drept "un atac terorist".

Poliția l-a arestat rapid pe bărbatul în vârstă de 26 de ani, cetățean francez, folosind un pistol cu electroșocuri.

Suspectul fusese condamnat în 2016 la patru ani de închisoare pentru planificarea unui alt atentat și se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate franceze, fiind cunoscut și cu tulburări psihiatrice.

Bărbatul a atacat sâmbătă seara un cuplu de turiști cu un cuțit, la câțiva metri de Turnul Eiffel, omorându-l pe cetățeanul german.

El a fost apoi urmărit de poliție și a atacat cu un ciocan alte două persoane, printre care și britanicul, înainte de a fi arestat.

Suspectul a strigat "Allahu akbar" (Dumnezeu este cel mai mare) și le-a spus polițiștilor că era supărat pentru că "atât de mulți musulmani mor în Afganistan și în Palestina" și era, de asemenea, supărat din cauza situației din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.