Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere pentru DNA în această seară: Un primar dintr-un celebru caz de corupție a scăpat

laura codruta kovesi

DNA a suferit o nouă înfrângere joi seara, după ce judecătorii de la Tribunalul Alba nu au fost de acord cu cererile procurorilor anti-corupție. După mai bine de 8 ore de la începerea şedinţei de judecată, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a primarului comunei Șelimbăr, Daniel Ioan Maricuța, dar și față de Elena Scumpu, Maria Melniciuc, Sorin Haiduc, Lucian Radu Cândea, Marius Grecu, Ioan Tatu și Marius Bogdan Lupu.

Citește și: Reacția liderului PNL Ioan Oltean la acuzațiile că a luat mită 600.000 de euro într-o biserică

Tribunalul Alba a dispus faţă de primar şi de secretara sa, Elena Scumpu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 26 noiembrie până la 25 decembrie 2015 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.1 şi 2 C.p.p.). "Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive", se arată în comunicatul Tribunalului Alba.

Citește și: DNA îi dă lovitura lui Ioan Oltean și altui deputat PNL: Anunțul făcut ACUM de procurori

De asemenea, Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţii Maria Melniciuc, Sorin haiduc, Lucian Radu Cândea, Marius Grecu, Ioan Tatu şi Lucian Bogdan Lupu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data de 26 noiembrie 2015 până la 24 ianuarie 2016 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.215 alin.1 şi 2 C.p.p.). "Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive", se mai arată în comunicatul Tribunalului Alba.

Citește și: BOMBĂ de la DNA: 17 persoane reținute și puse sub control judiciar în dosarul de 100 de milioane €

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Preluare: tribuna.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.