Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE uriașă suferită de Statul Islamic: A pierdut un fief extrem de important

statul islamic

Oraşul Fallujah din vestul Irakului a fost "eliberat" de militanţii Statului Islamic, a anunţat vineri prim-ministrul irakian Haider Al-Abadi, citat de agenţia DPA.

"Am promis eliberarea Fallujah şi am recucerit (oraşul). Forţele noastre de securitate controlează oraşul, cu excepţia unei mici părţi care trebuie încă securizată în următoarele ore", a afirmat el, într-o scurtă declaraţie la televiziunea publică irakiană, relatează AFP.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Forţele irakiene au recucerit o parte, dar nu tot oraşul Fallujah controlat de Statul Islamic, a anunţat la rândul său secretarul american al apărării Ash Carter, citat de agenţia Reuters.

"Încă mai au loc lupte", a declarat Carter reporterilor la Pentagon.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

Mai devreme în timpul zilei, comandanţii irakieni au anunţat recucerirea de la SI a principalului cartier general al guvernului situat în centrul Fallujah, unde au arborat steagul naţional.

La rândul său, premierul irakian a promis de asemenea eliberarea oraşului Mosul, situat în nordul ţării şi sub controlul Statului Islamic de aproape doi ani.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

"Nu există niciun loc pentru Daesh în Irak", a subliniat Al-Abadi în declaraţia sa la televiziune, folosind un acronim arab pentru Statul Islamic. "Plecaţi din ţara noastră. Irakul este doar pentru irakieni", a adăugat el.

Fallujah, la aproximativ 50 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost primul oraş irakian cucerit de Statul Islamic la începutul anului 2014, aminteşte DPA citată de agerpres.ro.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.