Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângerea lui Marine Le Pen, EXPLICATĂ de tatăl acesteia: Mesaj PUTERNIC al candidatei

Marine Le Pen

Candidata de extremă dreaptă Marine Le Pen a fost învinsă în alegerile prezidenţiale din Franţa, dar afirmă că partidul său, Frontul Naţional (FN), a devenit "prima forţă de opoziţie", relatează AFP.

Duminică seara, imediat după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor turului al doilea al alegerilor - aproximativ 65% din voturi pentru viitorul preşedinte, Emmanuel Macron, şi 35% pentru Le Pen - şefa FN a anunţat că va fi "în fruntea luptei pentru alegerile legislative" din iunie.

Citește și: Primul discurs al lui Emmanuel Macron ca preşedinte: Ce a anunţat noul şef al statului francez

"Primul tur a confirmat o descompunere majoră a vieţii politice franceze, prin eliminarea partidelor vechi. Acest al doilea tur organizează o recompunere politică de mare amploare în jurul faliei între partioţi şi mondialişti", a declarat ea, conform Agerpres.

Florian Philippot, numărul doi în FN, a anunţat o transformare profundă a partidului, care ar urma să devină "o nouă forţă politică", sub un alt nume.

Şi Le Pen a susţinut în faţa simpatizanţilor săi că Frontul trebuie "să se reînnoiască profund pentru a se ridica la înălţimea ocaziei istorice şi a aşteptărilor poporului francez", transmite Reuters.

Fondatorul FN, Jean-Marie Le Pen, tatăl actualei conducătoare a extremei drepte, a explicat duminică înfrângerea acesteia prin propunerile ei de renunţare la euro şi la Uniunea Europeană. El a declarat postului de radio RTL, preluat de Reuters, că francezilor trebuie să li se vorbească despre "problemele reale, problemele demografice, problemele imigraţie masive". Jean-Marie Le Pen a pierdut şi el alegerile prezidenţiale în 2002, tot în turul al doilea, în faţa lui Jacques Chirac, şi a fost exclus din partid în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.