Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ING Bank România, profit net în scădere la 320 de milioane de lei în primul semestru

www.ziuaconstanta.ro
ING Bank

ING Bank România a anunţat în primul semestru un profit brut în scădere la 369 de milioane de lei, cu 18% mai mic comparativ cu anul trecut, şi un profit net de 320 de milioane de lei, în scădere cu 17%, potrivit unui comunicat al băncii, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, veniturile totale au înregistrat o creştere de 4%, ajungând la 1,05 miliarde de lei. Portofoliul de credite a ajuns la valoarea totală de 27,9 de miliarde de lei, înregistrând o creştere de 2%. Creditarea pentru persoane fizice a crescut mai rapid decât în cazul companiilor, ajungând la o pondere de 61% din întregul portofoliu.

Banca menţionează că portofoliul de depozite a ajuns la o valoare totală de 41 de miliarde de lei, înregistrând o majorare de 24%, în contextul în care clienţii au fost vizibil mai preocupaţi de soluţiile de economisire. La ora actuală, peste 36% dintre clienţii ING persoane fizice au un cont de economii.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

Potrivit comunicatului, costurile operaţionale au fost în creştere cu 6% faţă de anul trecut, ajungând la 479 de milioane de lei, în special ca urmare a creşterii numărului de salariaţi şi a fondului de salarii. Costurile cu provizioanele au crescut în acest semestrul cu 94%, la 200 de milioane de lei, în anticiparea efectelor economice negative ale crizei sanitare, având în vedere contextul nefavorabil din anumite sectoare economice şi creşterea ratei şomajului. Deocamdată, rata creditelor neperformante a rămas la un nivel scăzut, de 4%.

ING Bank România precizează că a implementat rapid schema de amânare a plăţii ratelor la credite şi s-a ocupat de analiza solicitărilor primite de la persoane fizice şi companii în cea mai mare parte a trimestrului al doilea. 95% din cererile de amânare a plăţii ratelor au fost aprobate atât pentru clienţi persoane fizice (29.100 de solicitări aprobate pentru persoane fizice), cât şi pentru companii (1.400 de solicitări aprobate pentru IMM-uri).

Banca precizează că IMM-urile au avut şi posibilitatea de a aplica în programul IMM Invest. Din cele 6.300 de solicitări primite, ING are în prezent 2.500 de aplicaţii de credite în diverse etape de aprobare. Suma totală aprobată până la finalul lunii iunie a ajuns la aproximativ 400 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.