Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inga Grigoriu: Voi cere desecretizarea documentului care dovedește implicarea lui Veaceslav Platon în frauda bancară

stiri.md
Veaceslav Platon

Președinta Comisiei parlamentare Laudromat, deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a făcut publice, miercuri, detalii noi din schema spălătoriei rusești de bani prin Moldova, în care sunt implicate firmele, în spatele cărora ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, notează știri.md

„Din păcate, nu pot publica un document secret din anul 2010, în care o instituție națională atenționează Procuratura R. Moldova despre spălările de bani prin segmentul transnistrean și o bancă comercială autohtonă, în care Ronida Invest LLP este prezentă ca una dintre destinațiile banilor originari din Federația Rusă. Însă, voi cere desecretizarea acestuia”, susține Inga Grigoriu.

Deputata Platformei DA spune că în răspunsurile organelor competente și de la Banca de Economii se conturează etapa incipientă a fraudei bancare, demarată în 2010 prin credite neperformante, în urma căreia a avut de suferit o importantă întreprindere regională - S.A. MOLDCARTON. Acest fapt este confirmat și de CNA.

„Ronida Invest LLP, de asemenea este beneficiar și în aceste tranzacții. Tot Ronida Invest LLP a fost beneficiară în cazul banilor spălați prin operațiunea Laundromat. În concluzie, toate instituțiile statului cunoșteau ce se întâmplă, dar schemele continuau fără impedimente. Este mai mult decât clar că în acei ani o grupare criminală a pus stăpânire pe tot ce se putea în acest stat, încercând să îl devoreze ca lăcustele. Pe unii dintre ei Procuratura îi caută cu anii, pe alții îi eliberează, ca fiind curați ca lacrima”, susține deputata Inga Grigoriu.

Citește și Controversatul afacerist moldovean Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.