Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrășămintele granulate, printre cele mai versatile - iată câteva situații în care pot fi folosite!

stiripesurse.ro
ingrasaminte

Pentru o recoltă bogată, plantele de cultură au nevoie de ajutorul agricultorilor pricepuți. Aceștia înțeleg faptul că perioadele de secetă prelungită, precum și transformările suferite de sol și de componența organică a acestuia nu le mai oferă cerealelor, legumelor sau pomilor fructiferi aportul nutritiv necesar.

Pentru a compensa aceste carențe, este recomandată folosirea de ingrasaminte, care asigură o dezvoltare sănătoasă și armonioasă, fără să afecteze în vreun fel gustul, aspectul sau calitățile nutritive.

Tipuri de îngrășăminte

În funcție de modul de aplicare și de alte caracteristici, există mai multe tipuri de substanțe chimice a căror utilizare permite obținerea recoltelor dorite de către agricultori, pomicultori, legumicultori sau viticultori.

De exemplu, diferitele tipuri de îngrășăminte granulate sunt produse organice, care se aplică pe sol sau pe plante și au rolul de a furniza unul sau mai mulți nutrienți esențiali pentru dezvoltarea solului și a plantelor. Fabricate din cele mai pure materii prime, cu un conținut ridicat de ingrediente active, au reacție rapidă și imediată asupra plantelor. Efectul este de lungă durată, iar procesul termic special face să fie lipsite de buruieni sau de alți agenți patogeni. Prin urmare, cerealele sau legumele tratate cresc rapid, înfloresc abundent și asigură o producție crescută.

Există, pe de altă parte, îngrășăminte foliare, caracterizate prin faptul că se aplică prin pulverizare. Ele sunt folosite frecvent pentru culturile de câmp, în livezi, precum și în plantațiile de legume și viță de vie. Scopul principal îndeplinit este suplinirea cantităților de elemente chimice și de nutrienți de care este nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Substanțele sunt absorbite direct, complet și ușor de către frunze, după care elementele lor componente pătrund în țesuturi.

Substanțele solubile sunt cele care curg liber și se dizolvă repede în apă, fără a lăsa reziduuri. Pe lângă asigurarea unei recolte bogate și sănătoase, au meritul de a reduce semnificativ numărul de boli și de a spori imunitatea culturilor. Ușor de aplicat, ele asigură o hrănire uniformă.

content-image

Gama variată de culturi pentru care pot fi folosite îngrășăminte granulate

Numeroși agricultori aleg o formulă destinată intensificării activității fiziologice globale a plantelor. Este indicată în special pentru evitarea și depășirea cu succes a proceselor de stres de orice natură: fizică (frig, îngheț, ploi, căldură excesivă), chimică (fitotoxicitate sau diferite carențe), fiziologică (stres hidric) sau biologică (mane).

Favorizează activitatea culturii în momentele de dezvoltare maximă, în scopul obținerii unei productivități cât mai ridicate. Poate fi utilizată cu succes pentru o gamă variată de culturi: grâu, orz, porumb, floarea soarelui, rapiță, soia, plante horticole, struguri de masă, pomi fructiferi, viță de vie, cartofi și sfeclă. Produsul este indicat inclusiv în agricultura ecologică.

Un număr la fel de mare de profesioniști preferă o substanță care combină două elemente esențiale: azot și fosfor, asigurând astfel un raport echilibrat de fertilizare. Se obține o răsărire uniformă a semănăturii, precum și rezistența plantei față de secetă și boli. Conținutul echilibrat permite utilizarea pe toate soiurile și la toate culturile. Pe semănăturile de toamnă favorizează dezvoltarea și înfrățirea chiar și în condiții climatice nefavorabile.

Cu îngrășăminte potrivite, aplicate conform indicațiilor existente pentru fiecare produs, plantele vor crește puternice, iar recolta va fi îmbelșugată și sănătoasă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.