Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ingrid Mocanu a răbufnit după declarațiile Noricăi Nicolai: 'Hai că dacă și ea a luat-o razna, nu ne mai facem bine'

www.antena3.ro
Ingrid Mocanu ANRP

Avocata Ingrid Mocanu are o ieșire dură pe Facebook după ce europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat recent că actualul cod penal are peste 70 de texte declarate neconstituţionale, ea adăugând că speră ca până în anul 2020 să poată fi pus în dezbatere un nou cod penal.

„Bă, liniște, ce dreaku! Hai că ne-a spus Norica Nicolai când se vor modifca codurile și când se va respecta Constituția: cică în 2020 (douăzecidouăzeci, vorba cuiva celebru) va termina Tu-Dorel lucrările cu o comisie a lui, de la Secu, la Coduri. Și după 20-20 le duce el la Parlament să le dezbată.

Bă, ejnebun? Păi Parlamentul a ADOPTAT deja niște coduri de aproape un an. De atunci Stanciu stă cu fundul pe decizia de control de la CCR. Dar nimeni nu pare deranjat de asta. CEX - ul PSD a votat DEJA modificarea prin OUG. Și el nimic... pace adâncă! Își bate joc de ei.
Hai că dacă și Norica a luat-o razna, nu ne mai facem bine.
Până atunci, încolonați la pușcărie, toată lumea! Primul Dragnea, apoi Tăriceanu ... că avizul ăla de cercetare trebuie să fie votat de Parlament.
Așa partid de fraieriți de unul mai șmecher decât toată Securitatea la un loc nu am mai văzut de mult 
PS - cum era aia cu puciștii? Hai că mi s-a făcut dor de ei ... îmi pare acum destul de simpatică Găbița și Clubul Prefațaților de Coldea”, scrie Mocanu pe Facebook.

România a stins FORȚAT lumina din cauza vremii extreme - Zeci de mii de oameni, lăsați în beznă! 13 județe afectate

Norica Nicolai a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că Parlamentul nu a fost în stare trei ani să pună în acord prevederile Curţii Constituţionale cu textul de lege.

"Trebuia să treacă peste orice presiune făcută de o anume parte a mediei, de anumite oficine de propagandă, de băieţii din servicii, trebuia să pună legea în contextul deciziei. Dar părerea mea este că un cod - şi am avut o discuţie cu ministrul Toader - un cod care are peste 70 şi ceva de texte declarate neconstituţionale nu este un cod care să aibă o viziune de politică penală", a spus europarlamentarul

Norica Nicolai consideră că acest cod penal a fost "făcut special şi merită o analiză pentru a crea acest mecanism de control", având "nişte elemente în materie de probaţiune care sunt absolut nedemocratice".

Planuri la Guvern. Bugetul pe 2019 în pas ALERT. Se estimează o creștere economică de 5 la sută și un curs de schimb Leu - EURO de peste 4,6 (surse)

"Chestiunea aceea cu suspiciunea rezonabilă pe care ne-au vândut-o ca fiind în dreptul american. Da, este în dreptul american, dar suspiciunea rezonabilă acolo înseamnă că intervine în deliberare cu privire la o pedeapsă pe care o dau juraţii. Şi dacă ai o suspiciune rezonabilă că nu sunt suficiente probe de vinovăţie, poţi să spui că e nevinovat. Dar la noi s-a întors lucrul ăsta şi dacă am eu o suspiciune rezonabilă că cineva ar fi făcut ceva, ar fi furat, ar fi fluierat în biserică, atunci poţi să îi dau drumul la un dosar penal. Deci toate lucrurile astea au fost bine pregătite prin legi ca să îi sprijine să pună practică acest mecanism nenorocit care a funcţionat 10 ani", a explicat europarlamentarul ALDE.

Norica Nicolai a susţinut că, de câte ori se discută despre punerea textului de lege în acord cu decizia Curţii Constituţionale, "apare Bruxelles-ul, apare doamna Macovei".

"Domnul Toader a creat un grup în minister şi va încerca, după ce va pune de acord chestiunile astea, să începem o operă de legiferare. Până în 2020 sper că putem avea o dezbatere", a explicat Nicolai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.