Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ingrida Simonyte este noul prim-ministru lituanian după ce a obţinut votul parlamentului

Parlamentul lituanian a aprobat marţi - cu 62 de voturi pentru şi zece împotrivă - numirea în funcţia de prim-ministru a Ingridei Simonyte, o politiciană independentă care a deţinut anterior postul de ministru de finanţe, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Ingrida Simonyte fusese nominalizată pentru postul de prim-ministru de preşedintele Gitanas Nauseda săptămâna trecută, în urma alegerilor parlamentare de la 25 octombrie, la care pe primul loc s-a plasat formaţiunea conservatoare Uniunea Patria.

Deşi independentă, Ingrida Simontye a candidat de pe prima poziţie pentru acest partid, care a format ulterior o coaliţie de guvernare cu două partide liberale, Mişcarea Liberală şi Partidul Libertăţii, ceea ce le-a oferit o majoritate redusă de 74 de mandate din totalul celor 141 din parlament.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Cu toate acestea, coaliţia a fost nevoită marţi să se descurce fără voturile Mişcării Liberale, ai cărei deputaţi se află în autoizolare după ce mai mulţi membri, inclusiv preşedinta parlamentului, Viktorija Cmilyte-Nielsen, au fost confirmaţi cu coronavirus săptămâna trecută.

Ingrida Simonyte a subliniat în mod repetat că sarcina principală a noului guvern va fi lupta împotriva epidemiei şi a consecinţelor sale, iar în discursul de marţi către parlament a lansat un apel la cooperare către deputaţi şi toţi cetăţenii.

Lituania, ţară cu aproape 3 milioane de locuitori, luptă în prezent cu un al doilea val de infectări cu coronavirus. Autorităţile au raportat marţi 1.169 de cazuri noi, ce ridică totalul la 49.393.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.