Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorarea lui Alexandru Rafila înainte de începutul anului școlar: 'E dată de funcționabilitatea acestor măsuri'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, susține că situația arată îngrijorător în România.  În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.164. Dintre acestea, 522 sunt internate la ATI. În intervalul 31.08.2020 (10:00) – 01.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 60 de decese. În acest sens, Rafila consideră că organizarea în școală este esențială în perioada următoare.

„Din păcate văd că mi se confirmă ce am spus. Numărul cazurilor la ATI depășește numărul de cazuri și este îngrijorător. Dacă în perioada următoare intrăm pe un trend descendent și ele vor scădea.

Sigur că contextul epidemiologic local va oferi opțiunea de școală online sau prezență fizică. Sigur că și elevii și părinții își doresc să înceapă școala. Impactul asupra dezvoltării lor este pe termen lung. Școala trebuie făcută față în față.

Eu am un comentariu mai larg. Indiferent cum va arăta situația epidemiologică această boală va exista. Va trebui să învățăm să trăim cu boala. Deci să învățăm să ne organizăm în școală: așa cum utilizăm masca, organizarea în școli trebuie să țină cont de faptul că infecția se poate preveni de un sistem funcțional.

Îngrijorarea mea e dată de funcționabilitatea acestor măsuri. Atât cadrele didactice, cât și elevii, să poată participa în siguranță la școală”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Ministerul Educației a publicat la 1 septembrie ghidurile metodologice pentru profesori și școli pe platforma educatiacontinua.edu.ro. Este vorba despre ghidurile pentru grădinițe, cel pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, profesional și vocațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.