Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorări majore în urma confruntărilor din Ierusalim

Financial Times
Ierusalimul de Est confruntari violente

Cei patru membri ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (ONU, UE, SUA şi Rusia) şi-au exprimat sâmbătă "profunda îngrijorare" cu privire la violenţele din Ierusalim, care au continuat şi sâmbătă, transmite AFP.

Cvartetul "îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la violenţele şi ciocnirile zilnice din Ierusalimul de Est, în special noaptea trecută, între palestinieni şi forţele de securitate israeliene de la Haram al-Sharif / Muntele Templului", se arată într-un comunicat al Cvartetului.

"Suntem alarmaţi de declaraţiile provocatoare făcute de unele grupuri politice, de lansarea de rachete şi baloane incendiare dinspre Gaza spre Israel, precum şi de atacurile asupra fermelor palestiniene din Cisiordania", se adaugă în declaraţie.

Cvartetul "constată cu serioasă îngrijorare posibila evacuare a familiilor palestiniene din casele în care au trăit de generaţii (...) şi îşi exprimă opoziţia faţă de acţiuni unilaterale, care nu fac decât să determine o escaladare într-un mediu deja tensionat".

"Facem apel la autorităţilor israeliene să dea dovadă de reţinere şi să evite măsuri care ar putea escalada situaţia în această perioadă a zilelor sfinte musulmane", continuă textul.

Noile ciocniri de sâmbătă seara s-au soldat cu 53 de răniţi în diferite cartiere din Ierusalimul de Est după cele mai importante ciocniri din ultimii ani din Oraşul Sfânt, care au trezit temeri privind noi escaladări ale violenţei. Vineri seara, ciocnirile dintre poliţiştii israelieni şi palestinieni pe Esplanada Moscheilor, al treilea cel mai sfânt loc al islamului, denumit şi Muntele Templului de către evrei, s-au soldat cu peste 200 de răniţi.

De săptămâni întregi, tensiunile au fost ridicate în Ierusalim, dar şi în Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat de Israel, unde palestinienii au demonstrat împotriva restricţiilor de acces impuse de Israel în anumite zone în timpul Ramadanului şi a posibilelor evacuări ale palestinienilor din Sheikh Jarrah, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.