Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorat de anunțul cu arme nucleare al lui Putin, Macron cere liderilor lumii 'să exercite presiuni la maximum' asupra liderului de la Kremlin

bbc
macron putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron îndeamnă miercuri comunitatea internaţională, în marja Adunării Generale a ONU, la New York, ”să exercite presiuni la maximum” asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, care s-a declarat pregătit să folosească împotriva Occidentului ”toate mijloacele” din arsenalul pe care-l are, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Rusia este tot mai izolată şi este tot mai mult pe cale să se angajeze într-un război ilegal şi ilegitim.”, a denunţat el.

Deciziile lui Vladimir Putin, care a anunţat o mobilizare a rezerviştilor, ”conduc la o şi mai mare izolare a Rusiei”, a subliniat şeful statului francez.

El a salutat declaraţiile Chinei şi Indiei, care au îndemnat la o oprire a Războiului rus în Ucraina.

”Nimeni nu mai înţelege deicziile Rusiei”, a subliniat Emmanuel Macron, care a adăugat că nu vrea să se angajeze într-o escaladare.

”Eu vreau ca (tot mai multe ţări) să se unească şi să îndemne la armistiţiu şi la pace”, a declarat el.

”Regret alegerea făcută (de către Putin) de a recurge la mobilizarea parţială şi de a-şi antrena ţara şi mai ales tineretul din ţară. Avem nevoie de pace. Fac apel la raţiune şi la pace. Alegerea făcută (de către Putin) este contrară direcţiei istoriei şi intereselor Rusiei şi condiuce la izolarea Rusiei în concertul naţiunilor”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.