Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNGRIJORĂTOR România pierde anual o populație de oraș mediu! În anul pandemiei s-au născut cei mai puţini bebeluşi din ultima sută de ani

natalitate

În anul pandemiei, s-au născut cei mai puţini bebeluşi din ultima sută de ani, în timp ce numărul deceselor creşte. Astfel, România este în plin declin demografic, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

An de an, populaţia României scade cu 120 de mii de persoane, adică echivalentul unui oraş de dimensiuni medii, informează observatornews.ro.

Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt INS: Valoarea de acum ar putea fi comparată cu o valoare din anii 1880, doar că la 1880 România cuprindea doar două provincii. Numărul de nou născuţi era la acea dată 180-190 de mii de copii, deci chiar şi atunci, în ţărişoara care era jumătate din cea de astăzi, se năşteau mai mulţi copii decât acum.

Surpriză de proporții pe piața criptomonedelor: Bitcoin înregistrează al doilea record într-o săptămână

Gelu Duminică, sociolog: Paradoxal, accesul la educaţie. Accesul la educaţie a crescut şi atunci investim tot mai mult în dezvoltare şi facem primul copil la 30 de ani şi nu la 20 cum era acum câţiva ani. Femeia doreşte să investească prima dată în propria carieră, în dezvoltare şi pe urmă în familie. Foarte mulţi dintre noi ne gândim foarte serios dacă facem un copil sau nu facem deloc în societatea în care trăim.

Lipsa a peste 40.000 de persoane dintr-o generaţie va avea un impact direct asupra sistemului de educaţie. De exemplu, la grădiniţă vom avea cu 1.600 de grupe a câte 25 de copii mai puţin, comparativ cu anul anterior.

Zonele cu cele mai puţine naşteri înregistrate anul trecut sunt Tulcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin acolo unde cifrele nu depăşesc 2000 de nou-născuţi. În oglindă, în Capitală s-au născut anul trecut aproape 20 de mii de copii, în Iaşi peste 8000 şi în Suceava 7.500.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.