Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INHGA - Debitul Dunării este în scădere

vapoare dunare

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare, până la valoarea de 6.500 metri cubi/secundă (mc/s), dar se menţine peste media lunii octombrie, de 3.850 mc/s, conform prognozei săptămânale realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 31 octombrie 2020.

În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în general în creştere, mai puţin în partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Turnu Măgurele.

Pentru luna octombrie, hidrologii estimau o valoare maximă a debitului Dunării, la intrarea în ţară, de 3.700 mc/s şi una minimă de 2.300 mc/s, în condiţiile în care media multianuală a lunii este de 3.850 mc/s.

CITEȘTE ȘI: Masca pe care ai purtat-o miroase urât? Ce poate spune acest lucru despre tine și sănătatea ta .

Conform hidrologilor, în intervalul 25 - 31 octombrie 2020, prognoza pentru râurile din România arată că debitele vor fi în general staţionare, cu excepţia primelor două zile ale intervalului râurile din sud - vestul, vestul, centrul şi nord - vestul ţării, unde vor fi în uşoară creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a propagării acestora.

În prognoza lunară pentru râuri, INHGA estima pentru luna octombrie valori cuprinse între 50 - 80% din mediile multianuale lunare, mai mici, între 30 - 50%, pe Buzău, Putna şi pe râurile din Dobrogea, şi sub 30% pe râurile din bazinele hidrografice Rm. Sărat, Bârlad şi Jijia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.