Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativa Bulgariei de a adera la ERM-2 și uniunea bancară până în 2019 a fost bine primită de Miniștrii de Finanțe din zona euro

Bloomberg
EURO moneda bani

Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat cererea Bulgariei de a adera la Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM-2) și la uninea bancară până în iulie 2019, relatează site-ul EUObserver.eu, informează Mediafax.

Cu toate acestea, minștrii de Finanțe ale statelor care se află află deja în zona euro au avertizat autoritățile din Bulgaria să implementeze reforme pentru sistemul judiciar și să găsească soluții la problemele privind corupția sau crima organizată.

Bulgaria îndeplinește toate criteriile nominale pentru a adopta moneda unică, prin inflația scăzută și prin faptul că moneda națională, leva, este deja legată de euro, relatează The New York Times.

Vezi și: Donald Trump laudă atitudinea lui Boris Johnson: 'Cred că ar fi un bun prim-ministru. Are tot ce-i trebuie'

Astfel, miniștrii de Finanțe au fost de acord că procesul de aderare la uniunea bancară poate dura doar un an. În ceea ce privește Mecanismul European al Ratelor de Schimb, Bulgaria trebuie să rămână în ERM-2 cel puțin doi ani înainte de a adera la zona euro.

În luna mai, Comisia Europeană a afirmat într-un raport că Bulgaria nu îndeplinește condițiile necesare pentru a adopta euro.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat în ianuarie că Bulgaria a înregistrat progrese în sensul reformării economiei pentru aderarea la zona euro, dar trebuie să continue eforturile.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.