Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iniţiativa ANANP: Un traseu de biciclete din Botoşani a fost ecologizat şi marcat corespunzător

piste biciclete

Unul dintre cele mai cunoscute trasee de biciclete din judeţul Botoşani, care asigură legătura prin pădurea Baisa, a fost ecologizat şi marcat corespunzător, sâmbătă, la iniţiativa Serviciului Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, marcată în fiecare an pe 22 mai.

Acţiunea, care a fost susţinută de Direcţia Silvică şi la care au participat peste 40 de persoane, a avut ca scop conştientizarea şi informarea asupra ariilor naturale protejate din judeţul Botoşani, scrie Agerpres.ro.

Traseul de biciclete realizat în pădurea Baisa se suprapune cu Aria Naturală Protejată ROSPA0116 Dorohoi - Şaua Bucecei.

"Este un traseu cu un grad de dificultate ridicat şi are o distanţă de circa opt kilometri, începând de la Biserica Baisa până la Balta Arsă. Traseul poate fi însă parcurs şi de pasionaţii de drumeţii sau de cei care practică jogging-ul", a afirmat reprezentantul ANANP, Adrian Şorodoc.

La campania de ecologizare au mai participat membri ai Cercului de protecţia mediului de la Palatul Copiilor Botoşani, Asociaţiei "Papucul Doamnei", Centrului local "Cutezătorii" din cadrul Asociaţiei Naţionale "Cercetaşii României", dar şi pasionaţi de drumeţii în natură şi ciclism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.