Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativa unui primar din Filipine, model de urmat pentru edilii din România: Angajații care nu execută 'ordinul' sunt sancționați

twitter.com
smile zambet

Un primar din Filipine le-a ordonat angajaților să zâmbească când servesc publicul și a amenințat cu măsuri disciplinare împotriva celor care nu se conformează. Un alt primar a interzis încruntarea, menționând că nu știe dacă unii angajați „au fost concepuți din resentimente”, anunță mediafax.

Aristotle "Aris" L Aguirre, primarul municipalității Mulanay din Quezon, a încercat să rezolve o problemă de „moral scăzut” în rândul angajaților prin semnarea unui ordin care adoptă o „politică a zâmbetului", scrie The Guardian.

Politica va fi unul dintre programele emblematice ale administrației, se arată în ordin, și va "conferi sinceritate prin manifestarea unui sentiment de calm și a unei atmosfere prietenoase".

Acesta prevede că ar trebui să existe o "respectare strictă" a politicii în rândul "tuturor departamentelor, birourilor, unităților și secțiilor" în timp ce se servește publicul. Resursele umane urmează să spună cum va fi monitorizat personalul.

"Orice angajat/funcționar care încalcă acest ordin va avea un motiv suficient pentru a răspunde administrativ cu referire la legile, politicile, orientările, normele și reglementările în vigoare", se arată în ordin.

Aguirre nu este singurul oficial care insistă ca membrii administrației locale să fie mai veseli. Kevin Anarna, primarul recent ales al localității Silang, la sud de Manila, le-a cerut, de asemenea, angajaților să nu se încrunte, promițând un nou stil de serviciu.

"În primul rând, așa ar trebui să fie: când mergeți astăzi la primăria municipală, toți angajații sunt zâmbitori. Încruntarea este interzisă", a declarat Anarna într-un discurs relatat de ABS-CBN.

"Unii dintre angajații noștri ..., eu nu știu dacă au fost concepuți din resentimente", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.